

"Hart voor Hulpverleners" is bedoeld voor iedereen die tegen het geweld is dat vandaag de dag met steeds grotere regelmaat gebruikt wordt tegen hulpverleners

Online agressie via sociale media
Scheldtirades op Twitter of Facebook. Bedreiging via een internetforum. Onverwachts een bewerkte foto of filmpje van jezelf terugzien op Google of YouTube. Ambtenaren maken het regelmatig mee. Online belediging of bedreiging bereikt al gauw een groot publiek. En kan daardoor veel emotionele schade aanrichten. Het is dus belangrijk om agressie via sociale media zoveel mogelijk te voorkomen. En om snel in actie te komen als het toch gebeurt.
Lees meer
25 veiligheidsregio's in Nederland
Nederland is verdeeld in 25 veiligheidsregio’s. Iedere veiligheidsregio zet zich in voor de veiligheid van de inwoners en bezoekers van dat gebied. Zo zorgt de veiligheidsregio ervoor dat er een brandweer is. Ook maakt de veiligheidsregio afspraken over de aanpak van rampen en crises. Een goede samenwerking tussen hulpverleningsdiensten, overheden, bedrijven en burgers is daarbij belangrijk.
Lees meer
Wat doet Bureau Halt
Aanpak Bureau Halt: Voorkomen van agressie begint bij bewustwording en gedragsbeïnvloeding.
Lees meer
Nationaal Bureau voor Communicatie 11 jaar partner van Hart voor Hulpverleners
Hart voor Hulpverleners is een initiatief waar al ruim 10 jaar aan gewerkt wordt. Het is destijds als particulier initiatief ontstaan en heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een omlijnd initiatief en is professioneel ondergebracht bij het Nationaal Bureau voor Communicatie. Er wordt gewerkt met een redactie en marketingteam.
Lees meer
Gedragsregels binnen de huisartsenpraktijk
Deze gedragsregels zijn opgesteld om aan te geven hoe we hier met elkaar omgaan en hoe we hier een prettige en veilige omgeving met elkaar scheppen. Met het aanwezig zijn in de huisartsenpraktijk, gaat u akkoord met deze gedragsregels.
Lees meer
Ook de brandweer heeft vaker te maken met geweld
Brandweerlieden zetten zich met hart en ziel in voor de maatschappij en verlenen bijstand waar nodig. Ook zij willen na de werkdag weer veilig thuiskomen bij hun gezin.
Lees meer
Hart voor Hulpverleners staat 100% achter de Taskforce Onze hulpverleners veilig en ondersteunt de initiatieven waar mogelijk.
Hart voor Hulpverleners is een initiatief waar al ruim 10 jaar aan wordt gewerkt. Hart voor Hulpverleners is bedoeld voor iedereen die tegen het geweld is dat vandaag de dag met steeds grotere regelmaat gebruikt wordt tegen hulpverleners. Hart voor Hulpverleners heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een omlijnd initiatief en is professioneel […]
Lees meer
Wat moet u als werkgever doen?
Als werkgever hebt u de zorgplicht om te voorkomen dat uw personeel het slachtoffer wordt van intimiderend of gewelddadig gedrag. U moet een beleid voeren dat gericht is op het beschermen van medewerkers tegen agressie en de nadelige gevolgen hiervan. Dit kunt u doen aan de hand van de Risicoinventarisatie en –evaluatie (RI&E) ziekenhuizen.
Lees meer
Agressie en geweld in ziekenhuizen
Personeel in ziekenhuizen wordt geregeld met agressie en geweld geconfronteerd, variërend van schelden en beledigen tot (soms grof) lijfelijk geweld. Bijvoorbeeld omdat cliënten op deze wijze (snel) hun behandeling willen afdwingen. Deels komt de agressie ook voort uit frustratie en angst van de cliënt en zijn omgeving, of vloeit voort uit het ziektebeeld of de beperkingen van de cliënt. In ziekenhuizen staat de cliënt veelal centraal. Hierdoor kan er een dilemma ontstaan tussen de belangen van de cliënt en die van het ziekenhuis en haar personeel.
Lees meer
Hoe help ik slachtoffers van geweld op straat?
U kunt slachtoffers van agressie en geweld op straat helpen. Door omstanders te mobiliseren, 112 te bellen, bij het slachtoffer te blijven. En door u als getuige bij de politie te melden. U mag de verdachte ook aanhouden, maar hierbij staat uw eigen veiligheid voorop.
Lees meer

